Neem contact met ons op
via WhatsApp

0341-276905
overlay
  • Of verkoop uw vakantiewoning
  • Vind vandaag uw vakantiewoning!
  • Voordelig, snel en betrouwbaar!
Zoeken
in aanbod
Opties:
 
Op park:

Chalet financieren

Een chalet financieren, of ander type recreatiewoning financieren, kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een persoonlijke lening, contant geld op de bank of middels een hypotheek. Misschien overweegt u meer van uw spaargeld te gebruiken, maar dat maakt u tegelijkertijd ook ongerust omdat er misschien een nieuwe auto moet komen of dat er andere onvoorziende zaken zullen plaatsvinden.

Wat voor u de beste keuze is, is geheel afhankelijk van uw situatie en uw wensen. Veluwe Chalets Makelaars begrijpt dit soort dilemma's maar al te goed en adviseert u graag bij het nemen van de juiste beslissing.

 

 

Chalet financieren met hypotheek én met eigen geld? Een rekenvoorbeeld!

Veluwe Chalets werkt samen met Chalet Dreams. Een gerenomeerd bedrijf welke al jaren lang actief is in het financieren van vakantiewoningen. Hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld uitgeschetst voor wanneer u een chalet wenst te kopen van €75.000,- gedeeltelijk met € 30.000,- eigen geld. Dit is puur een rekenvoorbeeld om u een beeld te geven.

 

Aankoop:€ 75.000,-
Afbetaling in jaren:10
Eigen geld of inruil:€ 30.000,-
Maandbedrag:€ 472,-
Gemiddelde rente:4.9%

 

 

Kan ik een hypotheek krijgen op een chalet?

Stel dat u ervoor kiest om een chalet te financieren middels een hypotheek, dan is het handig om alvast het een en ander te weten. Daarom staat hieronder alvast wat informatie. Indien u ervoor kiest om de vakantiewoning aan te kopen via een hypotheek, bespreken wij de informatie hieronder persoonlijk met u. 

 


Voorwaarden van een chalet financieren met hypotheek

De voorwaarden waar de chalet (of vakantiewoning) aan moet voldoen verschillen per bank en de grondconditie. Enkele voorbeelden zijn:

-          De vakantiewoning is niet verplaatsbaar
-          De vakantiewoning mag niet permanent bewoond worden
-          De vakantiewoning staat op eigen grond of op erfpacht
-          De vakantiewoning is voorzien van CV, sanitair en aangesloten op de NUTS voorzieningen. 

 

Wat is het verschil tussen een hypotheek en een persoonlijke lening

Indien het chalet, of uw vakantiewoning, niet voldoet aan de bovenstaande eisen dan is het wellicht een overweging om uw vakantiewoning te financieren middels een persoonlijke lening. Het verschil is dat een persoonlijke lening een kortere looptijd heeft en meestal een hoger rentepercentage. Een hypotheek daarentegen heeft een langere looptijd en een lagere rente.


 

Belastingregels bij hypotheek op een chalet

Een chalet valt meestal voor de belasting in box 3. Dit is de box waar ook spaargeld, beleggingen en schulden vallen. De belasting in deze box bereken je door de waarde van je spaargeld, beleggingen, alsmede de waarde van je recreatiewoning (chalet) bij elkaar op te tellen. Hier trek je de openstaande hypotheekschuld op de recreatiewoning en eventuele andere schulden van af. Is dit vermogen hoger dan de heffingsvrije grens, dan betaal je vermogensrendementsheffing over dit hogere bedrag.
 

Bent u benieuwd hoe dit voor uw situatie eruit ziet en wat wij u zouden adviseren?
Neem vrijblijvend contact met ons op via 0341-276905 

Meer info

Stuur ons een email

Bent u enthousiast en benieuwd naar onze resultaatgerichte aanpak?
Neem dan contact met ons op