Neem contact met ons op
via WhatsApp

0341-276905
overlay
 • Of verkoop uw vakantiewoning
 • Vind vandaag uw vakantiewoning!
 • Voordelig, snel en betrouwbaar!
Zoeken
in aanbod
Opties:
 
Op park:

Uw vakantiehuis verhuren voor een bepaalde periode? Goed idee, want daarmee genereert u een mooi rendement. Misschien had u al langer het idee om uw vakantiehuisje te verhuren, maar weet u niet zo goed waar te beginnen. Of misschien heeft u hier simpelweg geen tijd voor. Hoe dan ook, wij nemen alle werkzaamheden uit handen via ons verhuurbemiddelingsprogramma. Alles is volledig gericht op maximaal rendement, gemak en betrouwbaarheid. Zonder dat u er zelf omkijken naar hebt, regelen wij alles van A tot Z.

 

Uw vakantiehuis verhuren via ons, de voordelen

Stelt u zich eens voor… Maandelijks komt er rendement uw kant op, zonder dat u er omkijken naar hebt. Want wij regelen alles van A tot Z. Veluwe Chalets Makelaars heeft ruime ervaring met huurders en verhuurders. Wij begeleiden u via ons speciale verhuurbemiddelingsprogramma in het traject van contact tot contract.

 

Wat wij zoal doen? Denk aan het zoeken van een goede huurder, bezichtiging(en) voeren en huurovereenkomsten opstellen. Maar ook tijdens de verhuurperiode ontzorgt Veluwe Chalets Makelaars u als verhuurder door het eerste contact met de huurder te onderhouden en bereikbaar te zijn voor alle vragen. Ook kleine werkzaamheden worden binnen de verhuurbemiddelingsovereenkomst voor u opgepakt. Heeft de huurder opgezegd? Dan gaan wij weer op zoek naar een nieuwe huurder en zorgen wij voor vervanging van de cilindersloten.

 

Voordelen in het kort:

 • A tot Z begeleiding. Van contact tot contract (en daarna).
 • Deskundig in de vakantiewoningen- en verhuurmarkt
 • Wij vinden een geschikte huurder
 • Individuele huurder-checks
 • Gedegen huurcontracten
 • Effectieve marketing
 • Incl. bezichtigingen
 • Scherpe tarieven
 • Rust: zonder zorgen uw vakantiehuis verhuren
 • Wij fungeren als contact voor uw huurder, ook tijdens verhuur
 • Kleine werkzaamheden voeren wij ook nog uit

Veelgestelde vragen over de verhuur van chalets

De vragen die men het meest stelt aan ons, inclusief onze antwoorden daarop, staan hieronder op een rij. 

 

Waarom uw chalet verhuren?

Er zijn vele redenen te bedenken maar de grootste reden voor veel mensen in Nederland is dat banken geen spaarrentes meer geven. Hierdoor is het erg interessant om uw vakantiewoning of chalet te verhuren voor een tijdelijke overbrugging van bijvoorbeeld een verhuizing, verbouwing of echtscheiding om op die manier extra inkomsten te genereren.

 

Moet je als verhuurder ook toeristenbelasting betalen?

Ja, als verhuurder ben je verplicht toeristenbelasting af te dragen aan de plaatselijke gemeente. Het gaat hier om een belasting per nacht en per persoon. Als verhuurder dient u zelf deze toeristenbelasting te innen bij uw huurders en af te dragen aan de gemeente. Wat de hoogte van dit bedrag is, verschilt per gemeente. 

Bekijk de tarieven per gemeente:

Gemeente Putten
Gemeente Ermelo, Harderwijk en Zeewolde
Gemeente Barneveld
Gemeente Apeldoorn, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen 

 

Welke regels zijn er vanuit de gemeente voor de verhuur?

Wat de mogelijkheden en regels voor de verhuur van uw vakantiewoning is, is per gemeente verschillend. In sommige gemeenten hoeft u zich alleen te registreren en dit nummer bij de advertentie vermelden. In andere gemeenten moet u daarnaast ook een vergunning aanvragen. Ook kan het zijn dat u alleen in bepaalde periodes van het jaar uw recreatiewoning mag verhuren. Of de gemeente heeft een maximum aantal nachten vastgesteld dat u uw recreatiewoning mag verhuren. Vraag dit na bij de desbetreffende gemeente voordat u uw recreatiewoning verhuurt om misverstanden te voorkomen.

 

Welke regels zijn er vanuit een vakantiepark voor de verhuur?

De regels voor verhuur die zijn opgesteld voor een vakantiepark zijn per park verschillend. Het is altijd goed om vooraf te informeren hoe de regels zijn voor de verhuur. In sommige gevallen is het enkel mogelijk om de verhuur via het verhuurbemiddelingsprogramma te laten lopen. Ook is het mogelijk dat er een vergoeding aan het park betaald dient te worden.

 

Welke verzekering is er nodig bij verhuur?

Bij de aanschaf van uw vakantieverblijf heeft u waarschijnlijk een opstal en inboedelverzekering afgesloten. Indien u het vakantieverblijf gaat verhuren dient dit bij deze verzekering aangegeven te worden. Ook is het aan te raden om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Wanneer een huurder tijdens zijn verblijf schade ondervindt van iets dat gebeurt in uw vakantiewoning, kan diegene u als eigenaar aansprakelijk stellen.

 

Maximum aantal dagen verhuur zonder BTW verplichting, hoe zit dat?

Als het vakantiehuis minder dan 140 dagen per jaar wordt verhuurd, dan hoef je als 'geen ondernemer' geen btw af te dragen. Wordt de vakantiewoning meer dan 140 dagen per jaar verhuurd? Dan ziet de Belastingdienst je als btw-ondernemer..

 

WOZ beschikking van uw vakantiewoning, hoe zit dat?

Voor een vakantiewoning in Nederland geldt dat u in box 3 van de inkomstenbelasting de WOZ-waarde moet opgeven. De WOZ-waarde staat op de WOZ-beschikking van de gemeente. Hierover betaalt u tot ongeveer 1,7% belasting in 2023.Natuurlijk mag u altijd contact met ons opnemen als u verder nog vragen heeft. Bel of mail ons.  

Stuur ons een email

Bent u enthousiast en benieuwd naar onze resultaatgerichte aanpak?
Neem dan contact met ons op