Neem contact met ons op
via WhatsApp

0341-276905
overlay
  • Of verkoop uw vakantiewoning
  • Vind vandaag uw vakantiewoning!
  • Voordelig, snel en betrouwbaar!
Zoeken
in aanbod
Opties:
 
Op park:

Chalet of stacaravan

Vraagt u zich nou ook af wat het verschil is tussen een chalet en een stacaravan?

U bent zich aan het oriënteren op een vakantieverblijf op de Veluwe en u ziet verschillende benamingen tussen stacaravans en chalets. Maar wat is nou eigenlijk het verschil vraagt u zichzelf af en wat betekend dit fiscaal?

Chalets kennen we natuurlijk van de Zweedse houtbouw in wintersport gebieden. Grote huizen die gebouwd zijn van dikke boomstammen op elkaar gestapeld met een zadeldak. Een heerlijke gedachte. De benaming is tegenwoordig ook overgewaaid naar Nederland waar we eigenlijk deze namen voortdurend tegenkomen. Maar wat is nou eigenlijk een chalet?

Een chalet is een persoonlijke bouw met duurzame houtsoorten welke desgewenst gebouwd kunnen worden naar uw wensen en eisen. De duurzaamheid en prijs is over het algemeen hoger dan die van een stacaravan. Chalets worden gebouwd op een chassis van staal waar ook wielen onder zitten om te transporteren. De meeste plekken waar een chalet naartoe getransporteerd moet worden zijn niet zo makkelijk te bereiken. Staat een chalet op een koopkavel dan gaat u te maken krijgen met andere wet en regelgeving. Laat u hierover informeren door Veluwe Chalets Makelaar.

Een stacaravan is allemaal net wat makkelijker dan een Chalet. Een stacaravan doet niet heel veel onder dan van een chalet maar is over het algemeen wat lichter gebouwd. Dit ziet u in de materialen, de duurzaamheid en de luxe waarmee een stacaravan is afgewerkt. Uiteraard worden de stacaravans vandaag de dag ook steeds luxer waarmee stacaravans al erg dicht naar chalets toe kruipen. Stacaravans staan grotendeels op huurgronden. Hier valt ook een duidelijke afweging in te maken ten opzichte van koopgrond. Veluwe Chalets Makelaars kan u hier perfect in begeleiden.

Terug naar het overzicht
Bent u enthousiast en benieuwd naar onze resultaatgerichte aanpak?
Neem dan contact met ons op