Neem contact met ons op
via WhatsApp

0341-276905
overlay
  • Of verkoop uw vakantiewoning
  • Vind vandaag uw vakantiewoning!
  • Voordelig, snel en betrouwbaar!
Zoeken
in aanbod
Opties:
 
Op park:

BTW op een vakantiewoning


Bij de aankoop van een recreatiewoning is het belangrijk om te weten of u de recreatiewoning aankoopt voor eigen gebruik of dat u de recreatiewoning wenst te verhuren met een verhuurbemiddelingsovereenkomst. Daarnaast is het ook van belang om te weten of het een nieuwe recreatiewoning is of een gebruikte. Nieuwe recreatiewoningen worden namelijk altijd belast met BTW. Wanneer u de recreatiewoning aankoopt voor eigen gebruik dan is het niet mogelijk om de BTW terug te vragen. Gaat u de recreatiewoning verhuren dan kunt u de BTW over de aankoop van de recreatiewoning terug vragen.

Terug vragen van de BTW kan alleen met een BTW nummer. Deze dient u aan te vragen bij de belastingdienst.

 

U vraagt een BTW-nummer aan in verband met huurinkomsten uit de zgn. kleine ondernemingsregeling. Via de site van de belastingdienst kunt u dat aanvragen met uw DigiD en BSN-nummer.

De belastingdienst zal na ongeveer 6 tot 8 weken een BTW-nummer toekennen. Zodra u in verband met de aankoop van de recreatiewoning een nota ontvangt ter betaling, kunt u de hierop vermelde BTW per kwartaal terugvorderen bij de belastingdienst. De BTW-aangifte over de huurinkomsten dient ook per kwartaal plaats te vinden. Alles kan digitaal worden afgerond op de website belastingdienst.nl

 

Meer informatie? Neem contact op met ons kantoor via 0341-276905

Bent u enthousiast en benieuwd naar onze resultaatgerichte aanpak?
Neem dan contact met ons op